Yin yoga

En stillsam och meditativ klass som balanserar kropp och sinne. Yin Yoga är en stillsam och långsam metod som består av ett fåtal sittande och liggande positioner som vi håller passivt under ett par minuter för att öka cirkulation i ett visst område, öppna upp i bindväven runt muskeln och stärka kroppens meridiansystem. När kroppens meridiansystem blir starkare så får kroppen mer energi. Under ett pass med yinyoga påverkas vi på flera plan, både fysiskt, mentalt och känslomässigt samt att stelheter och blockeringar lättar. Övningarna, som utgår från individens egna anatomi och förutsättningar, bearbetar leder, ligament, bindväv och förbättrar kroppens rörlighet. Samtidigt försätts kroppen i en djupavslappning som är välgörande för att sänka stress och hitta återhämtning.

Djupare avslappnad med Yin Yoga

Som motsats från andra vanliga yogastilar, så slappnar kroppens muskler av helt när du utövar Yin Yoga. Vi undviker att stretcha och vi undviker att dra i kroppen och hålla kroppen i ytterlägen. När vi låter kroppen vara får vi en djupare mer passiv stretch. Eftersom varje övning ska hållas 3-5 minuter så är det viktigt att stretchen inte gör ont, utan fokuset ska ligga på känslan. 

Med hjälp av andning, kriyas, visualiseringar och andra tekniker från ISHTA yoga traditionen närmar vi oss positionerna ur ett individuellt perspektiv och skapar utrymme för mental avslappning. Denna yoga är väldigt individuell och det är dina egna förutsättningar som sätts i första rummet. Eftersom alla människor har olika förutsättningar så kan positionerna variera beroende på behov. Positionerna kan behöva anpassas eller kompletteras med olika visualiseringstekniker eller stöd i form av props.

Fördelarna med Yin Yoga

Yin Yoga är speciellt bra för dig som är stel och orörlig. Långsiktigt så hjälper yogan mot värk i bland annat rygg, knän, nacke och för att sänka stressnivåerna i kroppen. Yin Yoga lugnar ner ditt inre och ger dig ny energi.

Denna yogaform är välgörande vid stress och utmattning och passar alla. Det är ett utmärkt komplement till dynamisk yoga och annan fysisk aktivitet.

Adress:
Åsögatan 166, Stockholm
Telefon:
073-078 17 98
Email:
nirvana.stockholm@gmail.com