Mer om massage

Det är mellan tankarna som stillheten infinner sig – det är då sinnet kommer till ro. I årtusenden har människan sökt sitt inre lugn genom meditation och idag finns det en uppsjö av olika former av meditationstekniker. Men vad innebär det egentligen att meditera och varför är det så svårt att bara sätta sig ner och stänga av tankarna? Det finns olika sätt att hitta lugnet – meditation genom rörelse eller stillhet, beröring eller reflektion. Vi är alla olika och det som fungerar för mig, kanske inte fungerar för dig. En promenad i skogen är mediterande för någon, medan en stilla stund på en klippa, blickandes ut över havet är meditation för en annan. Men oavsett vilken metod man väljer, så har meditationen en läkande kraft, där kropp och sinne får tid att återhämta sig, sänka stressen, få mer närvaro och ork i olika situationer.

imageDe gamla munkarna i österlandet använde sig av olika meditationsformer för att uppnå ett högre tillstånd. Några av dem kommer du att få bekanta dig med under kursen. Andningen har en väldigt kraftfull inverkan på det parasympatiska nervsystemet och dess förmåga att snabbt sänka stressen i kroppen och försätta både kropp och själ i ett harmoniskt tillstånd. En av teknikerna du får lära dig på kursen är just andningsmeditation. Vissa har lättare att meditera om de fokuserar på ett ting eller bild. För dem passar bildmeditationen bättre. Du blir guidad genom ett scenario av bilder där du själv är aktiv tankemässigt och skapar din egen bild. Den sista meditationsformen som vi kommer att göra på kursen är te-meditation. Hur många av oss har inte hällt upp en kopp te (eller för den delen en kopp kaffe) och efter ett tag funnit att vi inte druckit något utan bara suttit och hållt i koppen och kanske sakta rört runt med skeden!? På kursen får du tillblandat en speciell blandning av ört-té som passar just dig för att kunna slappna av. Vi dricker teét tillsammans, men du får också med dig lite hem att dricka av hemma.

Under sju gånger får du en stunds skön meditation, samtidigt som du får verktyg till att meditera hemma själv. Kursen hålls av Leif Lindberg som har en djup erfarenhet av människor och att meditera. Han är både Qigong-master och TaoKitémaster. Kurserna i meditation hålls på Södermalm i Stockholm.

Tisdagar kl. 17.30 – ca 18.30
Kursstart 4 oktober 2011
Kursavgift 1.500 kr/7 ggr

Anmälan
Kursanmälan görs via telefon 073-078 17 98 eller e-post: birgitta@nirvana.seoch genom att betala in hela kursavgiften eller en anmälningsavgift om 500 kr. Du är garanterad en plats först när betalningen är gjord. Kursavgiften betalas in på pg 1095572-2 eller bg 339-1307
Anmälan är bindande. Kursavgifter återbetalas endast vid läkarintygs-styrkt sjukdom. Anmälningsavgift återbetalas ej.

Add a Comment